Word een Ontspannen Leraar die Écht Connectie Maakt!

Training voor leraren

Lesgeven is meer dan alleen kennis overdragen; het gaat om het creëren van een veilige en stimulerende omgeving waarin elk kind tot volle bloei komt. Maar hoe bereik je dat? Volgens ons zijn twee essentiële basisvoorwaarden cruciaal:

1. Een Ontspannen Leraar

Een ontspannen leraar heeft de vrijheid om echte aandacht aan de leerlingen te schenken. In tegenstelling tot een gespannen leraar, die vaak bezig is met zijn eigen welzijn, straalt een ontspannen leraar rust uit en kan volledig opgaan in het lesgeven.

2. Boodschappen Boeiend Overbrengen

Het vermogen om een verhaal boeiend over te brengen betekent dat je de behoeften van je leerlingen begrijpt en daarop kunt inspelen. 

Maar wat zijn eigenlijk de behoeften van een luisterend publiek? Waarom blijven ze geboeid? Waarom haken ze af? Hoe word je geloofwaardig en overtuigend? 

training Ja Boeien
ja boeien training docenten leraren leerkrachten

Training Ja, Boeien!

 • Behoud de regie tijdens je lessen. Daarmee zorg je voor een maximaal veilig leerklimaat in jouw les.
 • Positioneer jezelf stevig voor de groep, zonder dicatoriaal of dominant over te komen. Gewoon, vanuit jouw eigen stijl.
 • Houd de aandacht langer vast en weet jouw leerlingen zelfs te boeien!
 • Reduceer je stress en vermoeidheid. Ga niet meer uitgeblust naar huis. Maar sluit je dag af met voldoening en energie.
 • Kom tot leuk en ontspannen contact met leerlingen.

Leer van het theater!

Bij 'Ja, Boeien!' hebben we ons laten inspireren door het theater, waar de kunst van het boeien dagelijkse kost is. Ontdek hoe je theatertechnieken kunt toepassen in het onderwijs en de aandacht van de hele klas kunt vasthouden. Onze training 'Ja, Boeien!' zit boordevol praktische theatertechnieken die jou helpen om onvergetelijke lessen te geven.

Dit zeiden eerdere cursisten:

Dagelijks voordeel

Na 1 dag merkte ik al verschil in mijn lessen. 3 maanden na de training ondervind ik nog steeds voordelen van de training
training ja, boeien review
S. Korteweg  - Docent Engels
Zelfs na 30 jr. ervaring 
Ik sta al 30 jaar voor de klas en ken het klappen van de zweep wel. Desondanks was deze training uit mijn comfortzone, maar ik heb er zóveel aan gehad. 
foto man review training ja boeien
X. Docent Nederlands
Het werkt!
Met kennis van zaken van zowel onderwijs als theater; een gouden formule. Serieus, humor en praktisch, met de nodige theorie. Chapeau! Erg veel geleerd
review training ja boeien
Sabine Heule, ROC Aventus

De trainer

Maike Pollaert (1978) is onderwijskundige en theaterregisseur. In haar werk als docenttrainer combineert ze deze twee werelden. Met behulp van technieken die acteurs gebruiken om de aandacht van een publiek de hele avond vast te houden hielp ze honderden docenten en schoolleiders in het PO, VO, Mbo en hoger onderwijs. om zelfverzekerder voor het meest kritische publiek te staan. 


"Mijn missie is Veilige Scholen, Goed Onderwijs! Het is iedereen gegund om een geweldige schooltijd te hebben. Een tijd waarin je je eigen persoonlijkheid ontdekt en vormgeeft, waarin je zoveel leert en de richting voor je toekomst bepaalt. Ook (juist) leerlingen die van huis uit niet vanzelfsprekend gesteund worden in die ontdekkingstocht. Docenten zijn cruciale voorwaardescheppers voor de veilige omgeving en goed onderwijs. Daartoe zijn zij alleen in staat als zij zich ook veilig voelen, senang zijn in hun rol als docenten de regie kunnen pakken.

Ik help elke Docent die openstaat voor mijn hulp. Eerlijk en open, recht voor zijn raap, met humor en lichtheid waar het kan en met de grootste wil om iedereen verder te helpen."

Maike Pollaert

Het programma

presentatietraining docenten online

1. De hele klas geboeid

 • Vind jij het steeds lastiger om leerlingen te boeien? 
 • Wil je de lessen wat soepeler laten verlopen zonder steeds te moeten waarschuwen?
 • Gun je jezelf een meer ontspannen manier van lesgeven en met plezier de dag doorkomen?

In de training De Hele Klas Geboeid duiken we één hele dag in de behoefte van een luisterend publiek (de leerlingen) en welke communicatiestijl dat van de verteller (de docent) vraagt. 

Na deze training snap je waarom leerlingen afhaken en wat dat met jouw manier van doen te maken heeft. Dat levert meteen meer aangehaakte leerlingen op. Dat geeft jou meer rust in je lijf en in je hoofd, meer voldoening na een dag werk.

training klassenmanagement overwicht

2. Overwicht

 • Vind je de omgang met dominante leerlingen een uitdaging?
 • Word je overrompeld door de gevatheid van (pre)pubers?
 • Heb je wel eens strijd met leerlingen, zonder dat je precies kan benoemen waar het 'm in zit?

Dan is deze training geknipt voor jou. In de training ligt de aandacht bij Lichaamstaal in de interactie met een groep of individu. Na deze training kun je jezelf stevig en zelfverzekerd positioneren tegenover een leerling, klas of collega. Je beïnvloedt de interactie met je houding en uitstraling. De communicatie wordt er gelijkwaardig. Je kunt vertrouwen op je overwicht.  Je herkent bij andere mensen de lichaamstaal en kunt jezelf er makkelijker toe verhouden.

peppp-r jaboeien

3. Storytelling

Net als in het theater of in films kun je tijdens een les rekening houden met concentratiebogen, afwisseling van dynamiek, spanningsopbouw, nieuwsgierig maken, betrokken raken. Je kunt zelfs gebruik maken van emoties. 

In het theater vragen de makers zich continu af: Is het nog de moeite waard om te blijven kijken? In de training Boeien met Storytelling stellen we die vraag ook. Je kijkt naar je lessen door de bril van het theater en zorgt ervoor dat het antwoord op die vraag onbetwist JA zal zijn, na het volgen van de training.  

over maike pollaert

4. Kraakheldere lichaamstaal


Als verbale en non-verbale communicatie niet eenduidig is, heeft de non-verbale communicatie de meeste impact op de luisteraar.

 • Je ontdekt hoe je de aandacht kunt opeisen zonder woorden te gebruiken.
 • Jouw lichaamstaal wordt sprekender, je wordt een aandachtmagneet, ook zonder stemgebruik.
 • Je maakt handig gebruik van de ruimte. 

Data

Woensdagen 18 sept, 16 okt, 20 nov & 11 dec 2024

Investering

€ 1.449 voor het volledige programma

of € 429 voor één trainingsdag

De tijden

Elke training: 10:00 - 16:30 uur

De locatie

Gorterplaats 1, Nijmegen

Kies jouw pakket

Het Volledige programma

Volg alle trainingsdagen

€ 1.716,-
€ 1.449,-

De complete inhoud, tips en oefening

Aanmelden
Kleine groepen: Vol = vol

Het volledige programma + coaching

Kies voor de hoogste impact

€ 3.200,-
€ 2.850,-
De hele sh'bang
Aanmelden
Een kort en krachtige boost!

Training Ja, Boeien!

training ja boeien presentatietraining voor leraren, docenten en leerkrachten

Hou de regie in handen

Sta ontspannen en met plezier voor de klas

Kom tot het creëren van een veilig leerklimaat


In 4 dagen 

verbeter je jouw performance voor de klas,

waardoor je minder stress ervaart,

meer energie overhoudt

en je werk met voldoening doet.

Jouw leerlingen houden de aandacht langer vast,

letten beter op en

ervaren een prettige verbinding met jou. 

Meld je aan
Beperkt aantal plaatsen