training Ja Boeien

Boeien met Storytelling

Maak leerlingen betrokken en nieuwsgierig

Verhoog het concentratievermogen

Meer plezier in de les 

revieuw ja boeien
Wat een waardevolle dag! Wat mij betreft top, omdat het lekker praktisch was. Geen lange theorie, maar door middel van oefeningen zelf ervaren, onderzoeken en ontdekken. Ik heb heel veel handvatten gekregen en ideeën opgedaan en allemaal direct toe te passen in mijn lessen. Echt een aanrader!
Kristel

Maak je les de moeite van het opletten waard

Kijk je naar een film of theatervoorstelling, dan ben je vaak 2 uur lang geboeid aan het kijken. Dat komt omdat film- en theatermakers allerlei inzichten en technieken inzetten die ons bij de les houden. 

Natuurlijk zijn films en voorstellingen er ter vermaak. Dat geldt niet voor een schoolles. Op school gaat het om kennisoverdracht, leren, inoefenen en dat is allemaal een stuk uitdagender en vaak ook saaier dan het volgen van een filmisch verhaal.

Toch kun je de technieken uit het theater vertalen naar onderwijs. Je kunt rekening houden met concentratiebogen, afwisseling van dynamiek, spanningsopbouw, nieuwsgierig maken, betrokken raken. Je kunt zelfs gebruik maken van emoties. 

In het theater vragen de makers zich continu af: Is het nog de moeite waard om te blijven kijken? In de training Boeien met Storytelling stellen we die vraag ook. Je kijkt naar je lessen door de bril van het theater en zorgt ervoor dat het antwoord op die vraag onbetwist JA zal zijn, na het volgen van de training.  

Dit leer je in de training:

 • Maak saaie lessen smeuiig
 • Prikkel de nieuwsgierigheid van leerlingen
 • Vertel een verhaal met flair en plezier
 • Heb het lef om uit te pakken
 • Hou rekening met de concentratieboog van leerlingen

De auteur: Maike Pollaert

Maike Pollaert (1978) is onderwijskundige en theaterregisseur. In haar werk als docenttrainer combineert ze deze twee werelden. Met behulp van technieken die acteurs gebruiken om de aandacht van een publiek de hele avond vast te houden hielp ze honderden docenten en schoolleiders in het PO, VO, Mbo en hoger onderwijs. om zelfverzekerder voor het meest kritische publiek te staan. 


"Mijn missie is Veilige Scholen, Goed Onderwijs! Het is iedereen gegund om een geweldige schooltijd te hebben. Een tijd waarin je je eigen persoonlijkheid ontdekt en vormgeeft, waarin je zoveel leert en de richting voor je toekomst bepaalt. Ook (juist) leerlingen die van huis uit niet vanzelfsprekend gesteund worden in die ontdekkingstocht. Docenten zijn cruciale voorwaardescheppers voor de veilige omgeving en goed onderwijs. Daartoe zijn zij alleen in staat als zij zich ook veilig voelen, senang zijn in hun rol als docenten de regie kunnen pakken.

Ik help elke Docentdie openstaat voor mijn hulp. Eerlijk en open, recht voor zijn raap, met humor en lichtheid waar het kan en met de grootste wil om iedereen verder te helpen."

Na deze training kun je:

storytelling voor docenten

Verteltechnieken

Met verteltechnieken laat je jouw leerlingen aan je lippen hangen. Je gebruikt tempo, ritme, stilte, accenten en klemtonen, volume en intentie om je vertelling spannend en interessant te maken. 

Je prikkelt de nieuwsgierigheid met de opbouw van je verhaal.

Je werkt met spanning om te triggeren en leerlingen wakker te houden. 

storytelling voor docenten in de klas en les

Concentratiebogen

Je krijgt inzicht in de opbouw en variatie die nodig is om leerlingen langdurig betrokken te houden. Je onderzoekt de concentratiebogen van jouw eigen leerlingen en gebruikt die inzichten om jouw boodschap effectief over te dragen. 


storytelling voor docenten in de klas en les

Fun factor

Je leerlingen zullen het kunnen waarderen dat dat je rekening houdt met wat zij nodig hebben om tot leren te komen. Daardoor worden jouw lessen en het contact met jou leuker en meer ontspannen. Zo wordt het werk voor jou ook plezieriger. Je relatie met leerlingen wordt beter en het zal je lukken om de liefde van jouw vak of voor het leren an sich beter over te dragen. 

training klassenmanagement leraren docenten leerkrachten
Verhoog de impact van de training met het duoprogramma

Bonus: Het Duo-programma

Kom je samen met een collega? Dan maak je GRATIS gebruik van het Duo-programma!

Het duo-programma bestaat uit opdrachten en tools waarmee jullie elkaar helpen om de geleerde technieken toe te passen in je eigen praktijk. Je houdt de materie samen levend en helpt elkaar om daadwerkelijk lange termijn te werken met de technieken. Je bent elkaars stok achter de deur. En je hoeft niet zelf te bedenken hoe. 

ja boeien training docenten leraren leerkrachten
Nu slechts: €429,-

Training Boeien met Storytelling

Dit krijg je allemaal:

 • 1 dag training
 • Boek Ja, Boeien! + bijbehorend werkboek (25 EUR)
 • Arrangement (lunch, koffie/thee, locatie,  (47 EUR)
 • BONUS : Duo programma GRATIS als je met een collega komt. (t.w.v. 195 EUR)
training klassenmanagement ja boeien

Datum

Woensdag 20 november 2024
training klassenmanagement ja boeien

Certificaat

training klassenmanagement ja boeien

Tijd

09:30 - 16:30 uur
training klassenmanagement ja boeien

Locatie

Gorterplaats 1, Nijmegen

Kies jouw pakket

1 dag
training

Focus op 1 thema naar keuze

€ 551,-
€ 429,-
Een kort en krachtige boost!

Het Volledige programma

Het complete programma

€ 1.499,-
100% inhoud
Naar jouw succes!


Maak een deep dive
Neem geen genoegen met minder

Volledig programma + individuele coaching

Kies voor de hoogste impact

€ 2.850,-
De hele sh'bang + individuele begeleiding