Hou de aandacht van de hele klas vast

Sta ontspannen en met plezier voor elke groep

 • Ja, Boeien is het perfecte boek voor leraren die willen leren hoe ze de aandacht van hun leerlingen vasthouden.
 • Met praktische theatertechnieken die zijn gepresenteerd op een begrijpelijke manier, laat het boek zien hoe docenten hun lessen kunnen nóg boeiender en leuker kunnen maken.
 • Dit boek zal niet alleen de betrokkenheid van leerlingen bij de les verhogen, maar maakt het lesgeven ook leuker voor leraren.
 • Ja boeien is een essentiële aanwinst voor elke leraar die zich wil concentreren op het verbeteren van de leer- en leservaring.

Boek Ja, Boeien over hoe je de aandacht van de hele klas vasthoudt met theatertechnieken

Nu € 15,-

Fantastisch! Iedere docent in Nederland zou dit boek moeten lezen.

Astrid Verstappen

Hou de aandacht van  leerlingen langer vast

Neem de leiding zonder autoritair over te komen

Minder stress, Meer ontspanning, meer plezier

Boek Ja, Boeien over hoe je de aandacht van de hele klas vasthoudt met theatertechnieken

In Ja, Boeien!:

 • In 3 hoofdstukken inzicht in hoe je aandacht langduriger vasthoudt 
 • Verhoog de betrokkenheid van leerlingen bij de les
 • Voorkom afleiding
 • Creatieve ideeen bij het lesgeven
 • Maakt het lesgeven leuker voor leraren
 • Geschikt voor alle vakken
 • Leest makkelijk 
 • Praktisch toepasbaar
 • Kom authentiek, geloofwaardig en overtuigend over
Bestel jouw exemplaar hier!
Vandaag besteld, morgen in huis

De auteur: Maike Pollaert

Maike Pollaert (1978) is onderwijskundige en theaterregisseur. In haar werk als docenttrainer combineert ze deze twee werelden. Met behulp van technieken die acteurs gebruiken om de aandacht van een publiek de hele avond vast te houden hielp ze honderden docenten en schoolleiders in het PO, VO, Mbo en hoger onderwijs. om zelfverzekerder voor het meest kritische publiek te staan. 


"Mijn missie is Veilige Scholen, Goed Onderwijs! Het is iedereen gegund om een geweldige schooltijd te hebben. Een tijd waarin je je eigen persoonlijkheid ontdekt en vormgeeft, waarin je zoveel leert en de richting voor je toekomst bepaalt. Ook (juist) leerlingen die van huis uit niet vanzelfsprekend gesteund worden in die ontdekkingstocht. Docenten zijn cruciale voorwaardescheppers voor de veilige omgeving en goed onderwijs. Daartoe zijn zij alleen in staat als zij zich ook veilig voelen, senang zijn in hun rol als docenten de regie kunnen pakken.

Ik help elke Docent die openstaat voor mijn hulp. Eerlijk en open, recht voor zijn raap, met humor en lichtheid waar het kan en met de grootste wil om iedereen verder te helpen."

Inhoud van het boek

Ondanks de verschillen, hebben theater en onderwijs veel gemeen. In beide gevallen wil je het publiek – toeschouwers, leerlingen – boeien door een goede voorstelling of les over het voetlicht te brengen. Een acteur en een regisseur leren tijdens hun opleiding allerlei technieken om succesvol te kunnen zijn. Die technieken kun je in het onderwijs ook gebruiken.

 

Daarom vergelijkt dit boek het werk van een docent met  dat van een scenarioschrijver, regisseur en acteur en vind je het antwoord op de volgende drie vragen:

 • Is het de moeite waard om mijn les te volgen?
 • Heb ik de regie en ben ik geloofwaardig?
 • Komt mijn boodschap over?
 
Ja, Boeien! geeft mij nu al - in het eerste weekend van mijn zomervakantie- motivatie, inspiratie en zin om vanaf september beter/boeiender/beeldender les te geven aan mijn studenten. 

Jeroen van Aert

boek ja boeien

BoekSpecificaties

ISBN 9789090360560

Trefwoorden: onderwijs, docenten, leraren, leerkrachten, orde houden, theatertechnieken,

aandacht vasthouden, klassenmanagement, overwicht, welzijn

Taal: Nederlands

Paperback

Aantal pagina’s: 96

Uitgeverij: Maike Pollaert

Taal: Nederlands

Tweede druk

Verschijningsdatum eerste druk 1-6-2022

Bestel hem nu! 
Vandaaag besteld, morgen in huis
Ja, Boeien! is een fijn boek dat mij nieuwe interessante inzichten heeft gegeven over theatertechnieken die ik in mijn klas kan gebruiken. En als je nu denkt: "Ik heb niets met theater en ik vind het wat ver gezocht om er de lespraktijk aan te verbinden", dan heb je het mis. Het boek laat namelijk zien dat lichaamstaal en stemgebruik van zulke grote invloed zijn op je communicatie, dat woorden er eigenlijk niet toe doen. Juist deze twee componenten van lesgeven zijn enorm van belang

Arnoud Kuijpers